Mini växer
16 November 2006
Idag blev det lite tid att skriva om Mini.
I morgon är det tre veckor som hon bott här. Tiden har gått fort och
Mini har blivit ett riktigt busfrö. Förra veckan (V.45 ) så började hon att dricka lite ur skålen vi satt fram. Skål och skål... det fanns inte någon liten vattenskål här hemma så en liten ljusstake avsett för värmeljus fick bli hennes vattenskål. Det är precis lagom för henne att börja med. Det är lite tyngd i den så den står stadigt i buren.
Små kaniner är inte så noga med vart de sätter tassarna och oftast välter vätskan ut. Nu blir det inte så.

Nästa vecka ska jag iväg och inhandla en kermikskål.
Numera mäter jag inte mängden välling utan ger henne tillgång till den hela tiden. Fast hon får alltid en chans att få dricka ur sprutan när det är matdags.
Mer välling ska inhandlas och ges så länge hon behöver det.
Hö äter hon bra av och jag tycker att hon sitter där nästan alltid och käkar sitt hö. Jättebra.

Värmeflaskan fylls på morgon och kväll numera. Bra att hon får lite värme då hon på dagen ligger i sin "koja" och vilar.
Kvällarna är väldigt aktiva, det ska utforskas men hon är också väldigt försiktig av sig. Det räcker med att Trick skakar lite på kroppen så kilar hon antingen till buren eller upp i min famn. Där känner hon sig trygg och ofta kommer hon uppkrypandes och bara vill ligga och mysa.
Vi kallar det "Minitid"

I förrgår så tog hon för första gången ett skutt upp på buren, där hon satt och kollade läget och vad som hände omkring...
Har lagt handdukar ovanpå buren, vet av erfarenhet att kaninerna gillar att hoppa upp där och då finns det risk att en tass kan fastna i gallret
och kaniner kan göra sig illa.

Vikten förra veckan var ca 265 g. Vet inte om det är lagom, det var så länge sen jag födde upp kaninungar. Men hon är pigg och kry, rund om magen. Just nu ser det ut som om det är öronen som växer mest :)

Tillbaks

Grå pixelkanin på denna sida är från
http://pixelcandy.ricena.com/

 

Sidan omgjord 17-1-2007